Edwin Heus

 

Edwin Heus

Edwin Heus heeft meer dan 25 jaar ervaring in verschillende advies-, management- en directiefuncties. Na zijn studie Bedrijfskundige Informatica aan de Hogere Economische School in Amsterdam is hij begonnen in de ICT. Via het HRM werkveld heeft hij de overstap gemaakt naar het management. De rode draad in deze ontwikkeling is verbinding, procesoptimalisatie en mensen in hun kracht zetten. In alle functies die hij heeft uitgeoefend vindt hij het belangrijk dat mensen, in elke laag van de organisatie, in hun kracht staan en zo een bijdrage leveren aan de doelstellingen van een optimaal draaiende organisatie.

 

Edwin is oprichter van Pakal VOF, waar persoonlijke ontwikkeling en groei van mensen centraal staan. Hier coacht hij mensen om ze duurzaam in hun kracht te zetten en begeleidt hij organisaties bij verandertrajecten, bij strategisch HR beleid en bij het nadenken over en implementeren van Verbindend Leiderschap. Hij adviseert en begeleidt ondernemingen bij verschillende projecten, onder andere op het gebied van herinrichting van processen en procedures, personele mobiliteit, ICT vraagstukken in het HR werkveld en het afstemmen van het HR beleid op het algemene beleid. Daarbij coacht hij het midden en hoger kader om enerzijds de mensen in hun kracht te zetten en anderzijds om de veranderingen te implementeren.

 

Edwin is partner bij Middenduin en hij zet zijn ervaring in om organisaties te ondersteunen bij verschillende HRM en verandervraagstukken.

(06) 55 85 28 48